Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 06 de Octubre de 2022

Otras localidades

El Col·legi de Gestors Administratius en contra de l'amnistia fiscal de Rajoy

Critiquen que un mes i mig després d'aprovar el decret, encara no es conegui com s'ha d'aplicar. Diuen que la norma està mal feta i que es queda curta

El Col·legi de Gestors Administratius en contra de l'amnistia fiscal de Rajoy

El col·legi diu que, tal i com està plantejada l'amnistia, només podran blanquejar aquells que tinguin comptes corrents sense declarar fora d'Espanya. Per tant, els defraudadors que guardin diners sota la rajola de casa no podran acollir-se a la norma.

Els gestors estimen que per culpa d'aquesta incongruència es deixaran de declaran 25.000 milions d'euros adicionals. El ponent de la Comissió econòmica del col·legi, Jordi Altayó, considera que es tracta d'un decret que el govern va improvitzar perquè li quadressin els comptes.

"S'ha fet una xifra que feia falta perquè el 10% quadrés amb el pressupost general de l'Estat, però el frau fiscal podrien ser 25.000 milions, 50.000, o qualsevol altra xifra. S'ha fet depressa, corrents i malament i s'han quedat curts. Quan algú pren una mesura tan impopular, prent-la bé i no et quedis a mitges", assegura.

El Col·legi, escombra cap a casa, i diu que les sancions per aquells que no s'acullin a l'amnistia fiscal són deproporcionades. També critiquen que no prescriguin els delictes per frau fiscal. Segons defensen, això vulnera la seguretat jurídica. Sobre la recuperació de l'impost de patrimoni amb caràcter retroactiu, diuen que és una mesura inconstitucional que els contribuients podrien denunciar.

Una altre dada que s'ha donat a conèixer és que, com a conseqüència de la crisi, ha augmentat el nombre de persones que no poden pagar la seva declaració de la renda. Segons explica el col·legi, això està fent que, per primer cop, molts estiguin demanant ajornaments a Hisenda, és a dir, pagar a terminis amb interessos els seus impostos. És una tendència que ja va començar l'any passat però que aquest 2012 està agafant més força que mai. Segons expliquen, moltes d'aquestes persones són gent que va cobrar l'atur al 2011 i que ara no tenen cap tipus d'ingrés.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?