Economía y negocios | Actualidad

Els farmacèutics diuen que s'ha imposat el canvi en el copagament sense temps i sense informar bé als ciutadans

El vicepresident del col.legi, Josep Pla troba a faltar que no s'hagi enviat a cada ciutadà una carta explicant-li quin percentatge dels medicaments haurà de pagar i quin és el topall màxim que se li cobrarà cada mes

L'ampliació del copagament o repagament dels medicaments a les farmàcies catalanes està en marxa des de fa 2 dies i es mantenen la desinformació i els dubtes entre farmacèutics i usuaris. Els professionals del sector haurien agraït indicacions més precises i més temps per preparar-se, perquè en els temps que corren, diuen que ja conviuen amb prou pressió.

EL col.legi de farmaceutics es queixa que l'Administració ha imposat el canvi en el copagament dels medicaments sense temps i sense informar de forma adequada als ciutadans. el vicepresident del col.legi, Josep Pla, troba a faltar que "no s'hagi enviat a cada ciutadà una carta explicant-li quin percentatge dels medicaments haurà de pagar i quin és el topall màxim que se li cobrarà cada mes". Pla lamenta també que no s'hagi planificat amb temps suficient com per tenir a punt un sistema informàtic que permeti "saber en tot moment quina és la situació de pagaments de cada pacient".

Más información

Arribats a aquest punt, Pla considera com "la solució menys dolenta possible" que s'aplica a Catalunya i que suposa que, de moment paguem el mateix que ens haguessin demanat dissabte sabent que a final de mes l'Administració farà comptes del que correspon abonar a cada usuari. Això i una certa resignació davant el reiterat increment o imposició de taxes, fa que "la gent estigui acceptant amb aparent tranquil·litat el canvi de sistema".

La gent no es queixa, diu Pla, però "són majoria els que mostren la seva indignació" davant aquest nou sistema.

Si no hi ha retards, a primers d'octubre estarà en enllestit el nou sistema informàtic que permetrà aplicar els nous criteris de copagament sense que, en cap cas, un pacient hagi d'avançar diners per sobre del topall màxim que li correspongui. si més no, aquest és el compromís de la Generalitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00