Economía y negocios

De Guindos elogia els ajustos de la Generalitat i nega amenaces d'intervenció sobre Catalunya

Convergència i Unió dóna per trencada la col.laboració amb el Govern de Mariano Rajoy i diu que votarà en contra de les noves retallades

(ACN)

El ministre d'Economia, Luis De Guindos ha assegurat a Barcelona que el Govern central no ha amenaçat la Generalitat amb la intervenció. És més, el ministre, ha manifestat que ell és "contrari a qualsevol procés de recentralització". De Guindos, en aquest context, ha tornat a afirmar, en referència a les Comunitats Autònomes, que "tots estem en el mateix vaixell".

L'Estat no amenaça, ha reblat el ministre, després de la conferència que ha fet a l'Escola de negocis d'IESE a Barcelona, en resposta al president de la Generalitat. Artur Mas, ha dit en una entrevista a Rac1, que el Departament d'Economia ha "estat avisat de les conseqüències d'incomplir amb els objectius de dèficit". Tot i contemplar la possibilitat d'intervenció, Mas reitera que "no tindria massa sentit i seria un trist missatge per Europa, tenint en compte que Catalunya és la primera Comunitat que està fent els deures".

Más información

Malgrat la insistència en les darreres setmanes, tant de l'Executiu català com de Convergència i Unió de demanar a Mariano Rajoy que ampliés les retallades, ara que ho han fet, Convergència i Unió dóna per trencada la relació amb el govern central. Conseqüència? Doncs que hi votaran en contra. El motiu que al.lega el cap de files de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, és la prepotència. Segons Duran Lleida "el PP té majoria absoluta. Quan es juga al menysteniment en comptes de compartir, doncs que governin sols amb la seva majoria".

Sigui com sigui, la retallada de Rajoy ha "desbordat" el Govern català. En aquest context, Convergència i Unió dóna per trencada la col.laboració amb Mariano Rajoy.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00