Ocio y cultura

La Generalitat disposada a recórrer la reforma educativa de Wert

El Govern central ajorna un mes l'aplicació de la reforma educativa, però la Generalitat no en té prou. Es declara disposada a presentar-hi un recurs davant el Tribunal Constitucional pel que considera una clara invasió de competències

La consellera de Enseñanza de la Generalitat, Irene Rigau(EFE)

El ministre Wert es va reunir ahir amb els consellers d'Educació de totes les comunitats autònomes i va acordar ajornar un mes l'entrada del text al Congrés dels Diputats. La idea és per poder pactar canvis en el text. Uns canvis que, en qualsevol cas, el titular d'Educació va deixar clar que no afectaran el més essencial de la seva proposta. Per exemple: incrementar la capacitat de l'Estat per decidir què s'ensenya a l'escola o fer que els alumnes passin proves d'avaluació comuns a tot l'Estat. La consellera Rigau insisteix que la reforma suposa una marxa enrere i insisteix que si no es poden fer polítiques pròpies això va contra l'autogovern i treu sentit a les autonomies.

Per cert, que el ministre Wert s'enfrontarà avui al Congrés a la petició de reprovació -que no prosperarà- plantejada pels socialistes arran les seves declaracions sobre la necessitat d'espanyolitzar els alumnes catalans.

Más información

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00