Economía y negocios

CaixaBank preveu reduir plantilla en 3.000 persones

Justifica la retallada per adaptar-se l'entorn actual i millorar eficiència

La seu central de CaixaBank a Barcelona

CaixaBank preveu reduir la seva plantilla en 3.002 persones després de la integració de Banca Cívica i la propera incorporació de Banc de València. Així ho ha informat en un comunicat després de constituir la taula laboral amb què preveu negociar el procés amb els sindicats.

L'entitat veu necessària la seva reestructuració per "adaptar-se a l'entorn actual i millorar l'eficiència" dels seus recursos, i el seu objectiu és analitzar totes les fórmules possibles i acordar les millors mesures per ajustar la plantilla a les necessitats del negoci.

Más información

El banc de La Caixa ha assenyalat que, com en processos anteriors, manté "la voluntat negociadora i la disposició al diàleg obert i continu amb la representació laboral dels treballadors", en un procés que es pot allargar fins a finals d'abril.

Després de la constitució de la taula laboral aquest dilluns, la primera reunió per explicar les causes i condicions de la reestructuració està prevista per aquest dijous. En el primer contacte d'aquest dilluns, en què només s'ha apuntat la xifra de personal que es preveu reduir, CCOO ha assenyalat que no acceptarà "sortides forçoses".

Un portaveu del sindicat ha explicat que la xifra plantejada inicialment els sembla "excessiva", ja que CaixaBank té capacitat de generar beneficis i no ha rebut ajudes públiques ni ha estat intervinguda, pel que és un procés diferent al d'altres entitats financeres que han causa prescindir de part de la seva plantilla.

En un comunicat, el sindicat ha afegit que "la plantilla està fent un esforç de contenció salarial important" des del conveni de 2011, juntament amb prolongacions de jornada, a més de greus tensions en els centres de treball.

Un portaveu d'UGT també ha destacat que la situació de CaixaBank és diferent de la d'entitats que han necessitat suport públic, ha reivindicat mesures voluntàries i ha lamentat que aquest dilluns l'entitat no hagi ofert més informació.

A més, ha advertit que l'anunci de reducció de personal de 3.002 persones arriba quan encara estan en marxa els acords de maig de 2012 sobre la integració de Banca Cívica, amb mobilitat geogràfica actualment en execució i un procés de baixes voluntàries, que durava fins el 31 desembre d'aquest 2013.

A finals de 2012, el grup CaixaBank comptava amb 32.625 empleats, 5.632 més que un any abans, i amb 6.342 sucursals, la xarxa d'oficines més extensa del país i que en un any va créixer en 1.146 locals.

Isidre Fainé: "El proceso de ajuste y transformación de la economía española está bien encarrilado"

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130201csrcsrnac_7.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Francisco Román: "La Fundación La Caixa colaborará con una cantidad entre 100.000 y 200.000 euros"

00:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130201csrcsrcul_8.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00