Ocio y cultura

El Parlament demana al Govern que reconsideri el tancament de 4 escoles

La Conselleria d'Educació estudiarà la moció però no modificarà el procés de preinscripció que ja està en marxa

La protesta dels pares i mares de l'escola Els Aiguerols de Santa Perpètua de MogodaAMPA ELS AIGUEROLS

Esquerra ha evitat comprometre diners però ha votat amb la resta dels grups de l'oposició una moció que obliga a la Generalitat a mantenir obertes 4 de les sis escoles públiques que ha anunciat que tancaran.

Más información

Això vol dir que la victòria parlamentària que han aconseguit avui les famílies de les escoles Els Aigüerols de Santa Perpètua, la Gil Cristià de la Selva del Camp, el Castell de Tona i la Sant Baldiri de Lliçà es quedarà amb tota probabilitat en no res. Fonts de la conselleria asseguren que els serveis jurídics estudiaran amb detall la moció que s'ha aprovat avui però insisteixen que el procés de preinscripció ja ha començat i que ja no son a temps de modificar l'oferta inicial de places. El departament i convergència i unió insisteixen que els tancaments estan justificats pel descens de la població, però els grups d'esquerra consideren que hi ha una opció ideològica al darrera.

La conselleria acusa als grups de l'oposició d'actuar per guanyar vots de cara a les properes municipals i sense tenir en compte ni la situació financera de la generalitat ni el deute que ha de pagar el departament per les construccions fetes en els darrers anys. Fonts del departament afegeixen a més que en un dels casos, a la Selva del Camp, el mateix ajuntament que nega descens demogràfic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00