Economía y negocios | Actualidad

Les reserves per Setmana Santa cauen un 5 per cent

Les previsions de les agències de viatge catalanes de cara a aquesta Setmana Santa tampoc no són optimistes. Les reserves han caigut un 5 per cent respecte de l'any passat

Diversos turistes en una terrassa de la ciutat de Barcelona(ACN)

Els agents de viatge també observen una tendència creixent a repartir els dies festius al llarg de l'any, en lloc d'acumular-los en setmanes senceres que permeten fer viatges més llargs. Així, el turisme d'aquesta Setmana Santa es concentrarà en els dies pròpiament festius. Els destins més sol.licitats seran dins de Catalunya mateix, amb predomini encara de la neu. El descens previst d'activitat en el sector estarà a l'entorn del 5%.

El Pirineu de Lleida ha arrencat les vacances de Setmana Santa amb una ocupació per sota del 40 per cent, malgrat les bones condicions per a l'esquí. El major volum de turistes s'espera a partir de Divendres Sant, quan es fregarà el 80 per cent. Xifres, però, que no assoleixen les expectatives del sector.

Más información

A la costa, en canvi, no ho veuen tan clar com a les estacions d'esquí. Enguany la Setmana Santa arriba molt d'hora, tot just a l'inici de la primavera, amb temperatures que encara no conviden a treure's la roba ni molt menys a banyar-se. Els hotelers de la costa de Tarragona i Girona es miren aquests dies amb l'esperança que, a última hora, s'animin les reserves si el temps acompanya.

A la Costa Brava Centre l'ocupació prevista oscil·la entre el 70 i el 75%, superior a les reserves que tenen a l'Alt Empordà, on només freguen el 60%. Més de la meitat dels turistes d'aquests dies seran catalans; una quarta part, de la resta de l'Estat espanyol, i el 20% restant francesos, alemanys i belgues.

A la Costa Daurada, s'espera una ocupació similar a la de l'any passat, al voltant del 60%. Ara bé, les dades poden variar en funció del temps i de les reserves de darrera hora, que poden fer pujar l'ocupació fins al 80 o el 90% si fa bo. Cal tenir en compte que entre un 15 i un 20% dels hotels no obriran portes aquest cap de setmana de Pasqua perquè sospiten que no serà rendible.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00