Sábado, 21 de Mayo de 2022

Otras localidades

Cas Noos. El jutge pren més declaracions a Barcelona

El jutge de Palma, José Castro, torna a desplaçar-se a Barcelona per prendre declaració a una quinzena de testimonis del Cas Urdangarín entre aquesta tarda i demà. La majoria són treballadors que van passar per l'Institut Nóos o l'empresa Aizoon, que Urdangarín comparteix amb la Infanta Cristina

El duque de Palma a su llegada a los juzgados para volver a declarar por el 'caso Nóos'

El duque de Palma a su llegada a los juzgados para volver a declarar por el 'caso Nóos' / D. CAMPOS

El jutge i el fiscal també volen interrogar els representants legals d'una sèrie d'empreses que tenien al Duc de Palma com a membre del seu Consell d'Administració.

Es tracta de societats com Lagardère, Mixta África, Motor Press o Aceros Bergara. Només de la primera, per exemple, Urdangarín va percebre uns 200.000 euros anuals. Els representants legals d'aquestes empreses hauran d'aportar els contractes i actes dels consells que avalin les retribucions del gendre del Rei.

Els investigadors sospiten que Urdangarín hauria evitat pagar una gran quantitat d'impostos a Hisenda fent que aquestes empreses no li ingressessin els diners a ell directament, sinó que ho fessin a través de la immobiliària Aizoon, que el gendre del Rei comparteix amb la Infanta Cristina.

El Duc de Palma sempre ha defensat que eren els seus assessors fiscals els que li portaven la declaració de la renta i que ell no tenia ni idea de com declarava aquests ingressos. Aquests dos dies també passaran per davant del jutge altres treballadors de l'Institut Noos.

Aquí, la tesi dels investigadors és que la majoria d'aquest personal en realitat no feia cap feina però servia a Iñaki Urdangarín i al seu exsoci Diego Torres per donar una falsa aparença d'activitat i justificar les factures que presentaven pels seus projectes als governs valencià i balear.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?