Sociedad

Homs desautoritza Gordó | 16-04-2013

El portaveu del Govern adverteix que la consulta es farà amb acord o sense i d'aquesta manera desautoritza al conseller de Justícia, Germà Gordó, qui va dir que només la veia possible si hi havia entesa amb Madrid

El portaveu del govern català, Francesc HomsEFE/Toni Garriga

Diàleg sí, diu Homs, però recorda que també hi ha un mandat per fer la consulta i un acord amb Esquerra Republicana. Es a dir, que la consulta es farà sí o sí, amb el marc legal espanyol o amb d'altres.

El portaveu del Govern diu que el rumb, en aquest sentit, no canvia: " El mandat que tenim de l'últim acord del Parlament subscrit per 104 diputats i diputades ens porta a buscar aquest diàleg, però també hi ha uns acords que ens manen disposar de tots els marcs legals a l'abats per poder fer aquesta consulta. D'aquí no ens hem mogut ni crec que ens puguem moure en la mesura que, a més a més, això és un mandat democràtic"

Les paraules d'Homs que s'afegeixen al debat sobre la consulta, després que el President de la Generalitat hagi descartat una declaració unilateral d'independència.

Más información

El Govern també ha aprovat impulsar la llei d'acció i servei exterior. Aquest és l'inici de la tramitació d'aquesta llei, un anunci que coincideix amb la visita a Barcelona del ministre José Manuel García Margallo.

I també s'ha aprovat la creació d'un programa per definir el model d'hisenda pròpia i que pretén reforçar el procés endegat per tenir una Agència Tributària catalana a,b la col·laboració de les quatre Diputacions

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00