Sociedad

La Guàrdia Urbana busca com reduir els punts negres de Barcelona

La unitat d'accidents de la Guàrdia Urbana de Barcelona busca un sistema per reduir els punts negres que hi ha a la ciutat, on es concentren més de 10 accidents en una distància de menys de 15 metres

Imatge d'arxiu d'un accident de trànsit a BarcelonaACN

La idea és crear un sistema de treball intern per què els policies puguin detectar ràpidament les causes dels sinistres i buscar solucions per anar a reduint la llista de punts conflictius. L'any passat van senyalar sobre un mapa 43 d'aquestes zones.

Des de l'any 2003, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha detectat 237 punts negres a la ciutat de Barcelona. L'any passat van aparèixer 27 noves cruïlles o carrers problemàtics on es van concentrar més de 10 accidents motivats per les mateixes causes, girs prohibits, conductors que se salten semàfors o senyalització confusa.

Más información

El cap de la unitat d'accidents de la Guàrdia Urbana, Manel Haro ha explicat en declaracions a la Cadena SER que la idea és que atacar aquest problema des del moment en què detectin un petit increment d'accidents en un mateix punt. I ho volen fer a partir d'una mena d'estratègia interna per saber identificar a temps quin és el problema i així evitar que la xifra d'accidents vagi a més.

En els 43 punts negres detectats als carrers de Barcelona l'any passat hi van haver més de 600 accidents.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00