Jueves, 06 de Octubre de 2022

Otras localidades

Les 18 empreses catalanes amb més beneficis van presentar un ERO al 2012

Són dades del Mapa dels Expedients de Regulació el.laborat per CCOO que considera la reforma laboral de Mariano Rajoy responsable directa de l'augment de l'atur

Una imatge de la manifestació del Primer de Maig a Lleida

Una imatge de la manifestació del Primer de Maig a Lleida / ACN

Les comarques en proporció més afectades per expedients de regulació d'ocupació l'any passat són les que ja generaven menys activitat econòmica i tenien empreses més petites.

CCOO argumenta que el fet que s'hagi eliminat l'autorització administrativa prèvia per presentar expedients ha portat moltes petites empreses, amb poca o nul.la representació sindical, tirar endavant EROS. Empreses molt presents en comarques com la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, els dos Pallars, el Solsonès, el Bergadà o el Ripollès. Són, majoritàriament, zones amb baixa activitat econòmica i ara especialment afectades per la presentació d'expedients.

La xifra total d'EROS presentats l'any passat a Catalunya va ser de 5.500, la més alta de la història i el nombre de treballadors afectats també va ser rècord: 75.000, 13.000 d'ells van ser acomiadats.

Segons CCOO això té relació directa amb la reforma laboral del PP que, segons el sindicat, també ha permès a les empreses més importants i que més guanyen, presentar expedients. Ho argumenten amb una dada: les 18 empreses catalanes que més beneficis van tenir l'any passat, van presentar expedients.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?