Miércoles, 29 de Junio de 2022

Otras localidades

La Generalitat manté la reclamació d'un terç del 6,5 per cent de dèficit que Brusel.les permet a Espanya

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell afirma que "el Govern espanyol ha d'actuar en conseqüència i traslladar a les Comunitats Autònomes el marge que dóna la Unió Europea"

La Generalitat manté la reclamació d'un terç del 6,5 per cent de dèficit que Brusel.les permet a Espanya

ACN

Mas-Colell creu que les comunitats autònomes també s'han de beneficiar de l'alentiment del ritme de consolidació fiscal que Europa concedeix a Espanya

La Comissió Europea ha concedit més temps i un major marge a Espanya en la senda de la consolidació fiscal, situant l'objectiu de dèficit públic pel 2013 en el 6,5% del PIB. Per Mas-Colell, la notícia va en la "bona direcció" i espera que ara l'Estat "actuï en conseqüència" adaptant l'objectiu de dèficit assignat a les comunitats autònomes que, de moment, és de l'1,2%. "Si Espanya té més temps, Catalunya també n'hauria de tenir. L'Estat espanyol hauria de ser coherent i traslladar a les comunitats autònomes el mateix ritme de consolidació fiscal que les autoritats europees li concedeixen", ha afegit.

El conseller d'Economia reclama al govern central que compleixi amb la "consolidació gradual" recomanada per Brussel·les i amb "els esforços de consolidació fiscal que han d'afavorir el creixement" com ha recomanat el vicepresident de la Comissió.

Mas-Colell continua reivindicant per a les comunitats autònomes un terç de l'objectiu de dèficit global per al conjunt de les administracions públiques. "Si les autonomies són responsables d'un terç de la despesa, han de tenir un terç de l'objectiu de dèficit", ha recordat. El titular d'Economia i Coneixement constata que les recomanacions i decisions preses per la Comissió estan ajustades a les realitats i necessitats dels Estats membres.

El conseller ha recordat que Catalunya va reduir el seu dèficit del 4,02% a l'1,96% del PIB el 2012. "Aquesta reducció va representar el 17% de l'esforç total del conjunt d'administracions i el 24% de l'esforç fet per totes les comunitats autònomes", ha dit.

Mas-Colell s'ha reafirmat en què Catalunya no presentarà el pressupost fins que no conegui el seu objectiu de dèficit per a aquest 2013.

Olli Rehn: "España está avanzado en el programa de reformas y nuestras recomendaciones se centran en apoyar su implementación rigurosa y con fecha"

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?