Sociedad | Actualidad

Lluita contra el tancament de torres de guaita forestal

La secció sindical de guaites forestals a Girona denuncia que el Departament d'Interior està tancant torres de guaita, acomiadant treballadors i ja no cobreix les places vacants. A Comarques de Girona hi ha ara mateix 11 punts de guaita, 8 menys que ara fa deu anys.

Els guaites asseguren que la tasca que fan és fonamental per detectar des del primer instant un incendi i diuen que mantenir aquest servei de vigilància és més barat que apagar focs.

Els guaites forestals reivindiquen que la seva feina és imprescindible per detectar des del primer instant una columna de fum i donar l'avís als bombers per poder actuar. Protesten que el Departament d'Interior escatima recursos per al manteniment d'aquests punts de vigilància i n'està tancant molts dient que no són eficients i que la despesa per mantenir-los és molt alta.

Más información

Expliquen que tampoc cobreixen les places vacants i que en alguns casos quan comuniquen al Departament el mal estat d'una torre, enlloc de millorar-la directament la tanca.

La secció sindical de la CNT a Girona denuncia els acomiadaments de guaites i lluiten per la continuïtat d'aquest servei, que diuen que "és molt més barat que no pas apagar focs".

A comarques de Girona queden ara mateix 11 torres de guaita, 8 menys de les que hi havia ara fa deu anys. A l'Alt Empordà -una de les comarques amb més risc d'incendi- en queden només la meitat, 3 de les 6 que hi havia l'any 2002.

Hora L. Els guaites forestals som necessaris "parem el foc des del primer moment, des que detectem la columna"

05:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130724csrcsrcat_11.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00