Sociedad

Primeres demandes per anul.lar les accions que Bankia va col.locar quan va sortir a Borsa

Tres jutjats mercantils de Barcelona han començat a tramitar les primeres demandes per anul.lar les accions que va col.locar Bankia quan va sortir a Borsa el 2011

La seu de Bankia a Madrid(EFE)

Els clients que les van adquirir han perdut els diners, perquè les accions han caigut de preu. Una associació ja va denunciar-ho a Madrid, però el jutge ho va arxivar perquè entenia que sortint a borsa els clients assumien un risc. L'Associació que l'ha presentada a Catalunya defensa que els afectats van acceptar el producte perquè Bankia els va fer creure que era solvent.

L'Associació per la Defensa dels Perjudicats d'Entitats Financeres té preparades una trentena més de demandes a tota Catalunya, a banda de les tres que s'han admés a tràmit als jutjats mercantils de Barcelona.

Más información

Un dels advocats, Francesc Garcia, explica que es tracta de clients que van invertir entre 6.000 i 30.000 euros, per comprar accions de Bankia. Eren conscients que sortien a Borsa, però segons Garcia, es pensaven que ho feien amb accions d'un banc solvent i van pagar 3,75 euros per una acció que en realitat valia 77 cèntims.

Aquesta és una nova via que ha començat l'APDEF, que va néixer com una plataforma d'ajuda als afectats per preferents i deute subordinat. En 1 any han rebut 850 demandes. La meitat, s'estan tramitant als jutjats. Garcia diu que la majoria són persones grans, però s'ha trobat de tot, com ara el cas d'un jove que va quedar incapacitat: va posar els diners de la indemnització al Banc i li van convertir en deute subordinat. Garcia assegura que els casos que arriben als jutjats són pocs en comparació al milers d'afectats.

L'associació ha guanyat una desena de sentències a Barcelona, Mataró i Lleida, de clients que han perdut des de 9.000 euros a gairebé tots els estalvis d'una vida, com un matrimoni a qui el Banc haurà de retornar 49.000 euros. El problema és que les entitats han recorregut i segueixen sense recuperar els diners

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00