Sociedad | Actualidad

"El dèficit que ens imposen és injust, deslleial i impossible de complir"

Artur Mas reconeix que serà difícil que Catalunya compleixi l'objectiu de dèficit per enguany. El president de la Generalitat, de viatge encara a l'Índia, surt així al pas de les crítiques del secretari d'Estat d'Hisenda, Antonio Beteta, qui ahir exigia nous ajustos

Artur Mas i el ministre de Telecomunicacions i Indústria indi, Kapil Sibal(ACN)

Mas també ha carregat de forma contundent contra el Governador del Banc d'Espanya a qui li ha demanat prudència.

Más información

Mas admet que serà molt complicat assolir enguany l'1'58% que es va fixar com a objectiu tot assegurant que el govern català ja ha fet tot el possible i que per tant no se li pot demanar res més: "Sumeu els tres factors: Catalunya estava pitjor, Catalunya està infrafinançada, i a més a més, se'ns imposen uns dèficits que no són justos ni lleials i que són impossibles de complir. Aleshores, no val que ens estirin les orelles a final d'any, dient que hem de gastar menys, quan el problema és un altre que han de resoldre al conjunt de l'Estat. Nosaltres ja hem demostrat que sabem gastar menys"

Dures han estat també les paraules de Mas dirigides al governador del Banc d'Espanya a qui ha exigit prudència i neutralitat després d'acusar-lo de tenir "visions apocalíptiques". Luís Linde va assegurar que la independència de Catalunya comportaria la fallida dels bancs.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00