Sociedad

La fiscal creu que els Mossos sabien que podien matar Benítez

En el seu escrit imputa un homicidi dolós a vuit agents i considera que "es van posar d'acord o bé per portar la víctima fins una situació de risc extrem o bé per lesionar-lo, tot i els seus deures com a policies"

Un fotograma del vídeo publicado por el diario EL PAÍS que muestra la actuación de los mossos en el Raval el 5 de octubreEl País

La fiscal assegura que vuit dels deu Mossos imputats per la mort d'un empresari al Raval eren conscients que amb la reducció que li van practicar a Juan Andrés Benítez li podien causar la mort. La fiscal imputa a aquests agents un homicidi dolós, mentre que l'acusació particular parla d'assassinat. Les defenses creuen que els Mossos van actuar correctament i demanaran una segona autòpsia de la víctima.

La fiscal del cas assegura que l'actuació dels Mossos va ser "excessiva, desproporcionada i desmesurada", tant "pel temps" que es va allargar la reducció de Juan Andrés Benítez com "pel número d'agents" que hi van participar.

Más información

Tot i que deixa la porta oberta a un homicidi imprudent, de moment veu clara la intencionalitat dels Mossos. Creu que "es van posar d'acord", "o bé per col·locar la víctima en una situació de risc extrem, o bé per lesionar-la, tot i els seus deures com a policies".

També destaca que "no hi havia comandament que dirigís" l'actuació i que es van "esborrar proves".

La fiscal vol que els forenses aclareixin si, sense els cops, la víctima hagués mort, només per la malaltia cardíaca i el consum de drogues, o si la reducció va ser mortal per si sola, sense les patologies i els antecedents de Benítez.

L'acusació particular va més enllà. L'advocat David Aineto imputa a nou dels agents homicidi dolós o assassinat. Considera que si "els mossos no haguessin tingut aquesta intenció i sense una violència que sobrepassa la seva actuació com a policia". En el seu escrit, compara el trasllat de la víctima, ja semiinconscient, amb el "d'un porc senglar acabat de caçar".

La defensa no veu intencionalitat. Creu que els agents van actuar correctament. A més l'advocat Jordi Pina critica que el cas es jutgi amb un jurat popular, "perquè les imatges que s'han vist no poden deixar els ciutadans normals amb una opinió objectiva del cas".

Les defenses també han demanat una segona autòpsia de Juan Andrés Benítez. Ara la jutge haurà de resoldre totes les al·legacions i peticions de proves.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00