Viernes, 15 de Octubre de 2021

Otras localidades

Mastectomia i reconstrucció del pit, en una mateixa operació

La tècnica, desenvolupada per l'Hospital de Bellvitge, està indicada per a pacients amb càncer de mama a les quals s'ha de practicar una mastectomia total del pit

Un imatge de l'Hospital de Bellvitge

Un imatge de l'Hospital de Bellvitge / ACN

L'operació permet reconstruir la totalitat de la mama en una mateixa intervenció quirúrgica, mínimament invasiva , en què es practica la mastectomia a pacients amb càncer de mama

Els responsables del servei de cirurgia plàstica i de càncer de mama de l'hospital han presentat aquest dijous la tècnica que ja s'ha utilitzat amb 22 pacients des de finals de 2012 .

La tècnica està indicada per a pacients amb càncer de mama a les quals s'ha de practicar una mastectomia total del pit per eliminar el tumor i una reconstrucció de mama mitjançant pròtesi.

En la mateixa intervenció de la mastectomia , els cirurgians procedeixen a la reconstrucció integral de la mama , inclosos el mugró i l'aurèola , un fet sense precedents fins ara a Espanya , segons els responsables de l'hospital , ja que fins ara la reconstrucció d'aquestes dues parts es realitzava de forma diferida .

"Amb aquest avanç aconseguim pal. liar el trauma que patia la pacient en veure la nova mama reconstruïda sense aurèola ni mugró , a més d'evitar noves visites al quiròfan " , ha explicat el doctor Joaquim Muñoz , cirurgià plàstic de l'Hospital de Bellvitge .

La cirurgia es realitza fent ús de l'endoscòpia per extreure el múscul dorsal ample per ser trasplantat a la mama extirpada . "Aquest múscul serveix de sostenidor intern per protegir la pròtesi mamària i per donar volum al pit reconstruït " , ha explicat el doctor Muñoz .

Actualment , més del 30 % de les pacients de càncer de mama s'han de sotmetre a una mastectomia , i en la meitat d'aquests casos la reconstrucció de la mama s'ha de realitzar amb pròtesis .

Segons el doctor Muñoz , la tècnica desenvolupada a l'Hospital de Bellvitge " permet fer tot el procés en un únic temps quirúrgic , té millors resultats que l'ús de malles sintètiques i , per a la pacient , el resultat estètic és immediat i la cicatriu a la esquena és mínima " .

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?