Sociedad

Mario Garcia (PP), amb tota probabilitat, no serà alcalde de Salou

Una regidora del PP ha deixat el grup municipal al consistori salouenc i se suma als no-adscrits. És el pas definitiu perquè l'actual alcalde, el convergent Pere Granados, mantingui la cadira de Batlle fins les eleccions del 2015.

Pere Granados, al centre, i Mario Garcia, a la dreta, al plenari municipalACN

Fa mesos que és un secret a veus, i més d'una ocasió n'hem donat pinzellades a SER Catalunya. Pere Granados, alcalde de Salou, no està disposat a que el seu soci de govern en els darrers tres anys sigui alcalde del municipi. El 2011 van pactar el repartiment de l'alcaldia: 3 anys per CiU i el darrer pel PP. Però les desavinences s'han succeït des del principi de mandat. Fins al punt que el mateix Granados ha assegurat en més d'una ocasió que no confia en el seu soci de govern: 'cal anar en compte... perquè no es poden cedir les responsabilitats a persones, partits o regidors que poden dinamitar tot allò que s'ha construït en els darrers anys'. La sentència, de principis d'aquest 2014, és demolidora.

Els astres s'alineen al voltant de Granados. Com si es tractés d'un truc de màgia, a pocs mesos pel plenari on hauria de produir-se el canvi d'alcalde, una regidora del PP deix el grup municipal popular i passa al de no-adscrits. És Maria de los Reyes Pino, la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Consum de l'Ajuntament. 'Mario Garcia m'ha menystingut en els darrers mesos'. És l'excusa que dona per abandonar el seu líder i deixar el govern amb 11 regidors dels 21 que hi ha al consistori.

La clau la té un regidor d'un partit municipalista

La conjuntura salouenca és complicada. El govern, fins ara, el sumaven els 7 regidors de CiU, els 4 del PP i un de no-adscrit, provinent de l'escissió d'un partit municipalista, Units Tots per Salou (UTPS), que amb dos regidors va quedar dividit entre el govern i la oposició. Ara serà aquest regidor no-adscrit, Ramón Maria Pasqual, qui tindrà la clau per decantar la votació. Es dona la situació que UTPS és herència pràcticament directe de Ferran Units Per Salou (FUPS), partit que va veure néixer políticament l'alcalde Pere Granados.

Granados podria no haver de faltar a la seva paraula

Si tot transcorre com sembla, CiU no caldria que trenqués el govern per aconseguir el seu objectiu: mantenir l'alcaldia. En el plenari on s'hauria d'aprovar el nomenament de Mario Garcia com a batlle, podrien votar a favor els dos partits de govern, no assolint la majoria simple necessària. El traspàs de Reyes Pino als no-adscrits, amb un regidor d'UTPS també compromès amb Granados, donaria més vots als contraris de Garcia que no pas a CiU i PP. Jugada mestra de l'alcalde que mantindrà la cadira de batlle fins les properes eleccions del 2015. Això sempre que no es torcin els plans, perquè a Salou tot és possible.

De fet existeix la possibilitat que el PSC s'abstingui en la votació, fet que obligaria a fer el mateix a Granados. La resta dels grups a la oposició, Unió Municipal i Renovació Democràtica per Salou (RDS) es mantindrien en contra de Garcia.

Mario Garcia ja ha respost

En una entrevista a la Cadena SER, el portaveu del grup municipal del Partit Popular assegura que 'és molt curiós que aquesta dona ara fagi aquest moviment'. Garcia, que no amaga la seva sorpresa, assegura que tot continua encara obert.

Entrevista a Pere Granados, alcalde de Salou, on reconeix sentir-se legitimat per trencar el pacte de govern amb el PP

21:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130916csrcsrcat_16.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00