Sociedad

Catalunya independent tindria superàvit si continués a la UE

Una Catalunya independent és econòmicament viable i fins i tot tindria un superàvit de 7 punts en el futur, sempre que es mantingués a la Unió Europea . Ho diu un detallat estudi de la Cambra de Comerç

Algunos de los participantes de la 'Vía Catalana por la independencia' vestidos con camisetas amarillas y sosteniendo banderas para la ocasión(XAVIER SÁNCHEZ)

L'estudi només contempla l'opció d'una Catalunya que surti de l'Estat Espanyol de manera negociada

L'estudi de la Cambra parteix de les dades del sector públic de l'any 2010, que és l'últim en que s'han publicat les balances fiscals. En base a aquestes dades, el nou Estat català naixeria amb un dèficit públic del 2'4 per cent mentre que l'Estat espanyol sense Catalunya passaria d'un dèficit del 9 a l'11 per cent.

Más información

Amb el pas del temps, Catalunya abandonaria els números vermells i tindria un superàvit a l'entorn d'un 7 per cent. Joan Ramon Rovira, Cap del Gabinet d'Estudis Econòmics de la Cambra: "el diferencial entre el dèficit públic de Catalunya amb el de l'Estat és de 7-8-9 punts i aquest és el diferencial que constituiria el marge amb la independència de Catalunya a llarg termini"

Rovira ha remarcat que tots els càlculs en referència a un hipotètic Estat català s'han fet tenint en compte que seguiria formant part de la Unió Europea (UE) i que el canvi de 'statu quo' es faria de forma negociada i pactada amb Espanya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00