Sociedad

Cau la xarxa més important de distribució i plantació de marihuana del Camp de Tarragona

Els Mossos d'Esquadra han intervingut 1.300 plantes en un hivernacle a Riudoms, en total han detingut 25 persones, 4 dels quals ja han ingressat a presó.

Plantes de marihuana intervingudes en un hivernacle a RiudomsMOSSOS D'ESQUADRA

L'operatiu, en el que hi han participat gairebé una setantena d'agents dels Mossos d'Esquadra, ha permès desmantellar una xarxa criminal organitzada que tenia una sofisticada xarxa de cultiu de marihuana. La policia catalana va fertres escorcolls simultanis a un hivernacle de Riudoms que comptava amb les últimes tecnologies, una nau industrial al polígon Agroreus que servia de magatzem i una casa a Vilafortuny, Cambrils, on hi vivia el cap de la banda de nacionalitat espanyola.

25 detinguts

L'investigació va començar ara fa tres anys i ja s'havien fet detencions. Concretament l'any 2012 i l'any passat.Tal i comdetalla l'inspector en cap de l'ABP de Baix Camp i Priorat, Vicenç Lleonart, han anat perfeccionant la seva infraestructura "De la primera intervenció en aquesta van reforçar el que seria l'insonorització tan de la nau industrial com de l'hivernacle amb parets i sistemes d'aïllament. Tecnològicament i per especialització de la droga cada cop han pujat el nivell. És tan elevat , l'import, el benefici i l'ànim de lucre amb salut pública que s'han pogut permetre tancar i tornar a obrir".

Más información

En total hi ha 25 persones detingudes, 16 es van deixar sense efectes, 7 van passar a disposició judicial a Reus, i d'aquests, 4 van ingressar a presó. Els altres 2, entre els que hi ha el cap de la banda, passaran a disposició judicial en les properes hores. Segons han informat els Mossos d'Esquadra tots tenen antecedents per fets similars i també per altres causes.

Associació cannàbica

L'associació que tenia el nom de Senzi, era una associació que ells volien fer passar com a naturista i de medicina alternativa per tal d'encobrir tota la xarxa dedicada a la producció i posterior distribució de venda de marihuana. El grup va crear aquesta entita per aconseguir una aparença de cobertura legal alhora que els permetia fer compres a l'engròs i també els permetia una millor distribució i aprofitaven el reclam dels compradors sense aixecar sospites.

Gran cop

Segons els Mossos si el material intervingut s'hagués venut a l'engròs tindria un valor superior al milió d'euros mentre que si s'hagués venut al detall superiaria els 6 milions d'euros. En total s'han intervingut 1.300 plantes de marihuana amb una gran quantitat de cabdells que superen el pes d'un quilo, 300 quilos de marihuana ja tractada en cabdells, 3 quilos d'haixix tipus pol·len que produïen ells mateixos a través d'un procés de centrifugat de les fulles i 3.500 euros en efectiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00