Sociedad

S'arxiva la mort de la nena de Sunyer

L'Audiència provincial de Lleida ha arxivat definitivament la mort d'una nena d'onze anys a Sunyer, al març del 2013, al caure-li a sobre un tub de formigó

Salvador Huguet, alcalde de Sunyer, observant el solar on van tenir lloc els fets al març del 2013 -foto: ACN-

L'audiència considera que no hi ha delicte ni falta penalment per part del propietari del solar, on va morir una nena d'11 anys i una altra de 10 en va resultar ferida greu al caure-les-hi un tub de formigó, el 31 de març del 2012. Un tub que pesava uns 200 quilos.

Un solar sense tanca

Va passar de nit, cap a quarts de dotze, quan un grup de nens jugaven en un solar sense tancat, propietat de l'alcalde de Sunyer, Salvador Huguet.

Les víctimes en companyia d'altres menors jugaven a l'interior del tub, al qual feien rodar i que va acabar impactant contra un altre tub amuntegat, trencant-se. Fragments del tub que van caure sobre les menors.

La família va presentar una denúncia contra el propietari del solar per negligència, al tenir un solar al nucli urbà sense tancar. Si bé el solar es trobava tancat en tres dels seus costats per les parets mitgeres dels solars veïns, no existia cap tanca per l'accés del carrer.

No hi ha negligència per via penal

El jutjat d'instrucció número 1 de Lleida ja va tancar la causa i ara l'Audiència ratificar aquesta decisió. El tribunal considera que "malgrat lamentar la irreparable pèrdua que va suposar la mort d'una de les menors" el succés "va ser accidental". L'Audiència també diu que si bé s'acceptés que l'imputat podria haver incorregut en algun tipus de negligència al no procedir al tancar del l'accés al seu solar des del carrer, "la realitat es que no va ser aquella la causa directa de l'accident".

L'Audiència descarta la imputació del propietari del solar per via penal, però es deixa oberta la reclamació civil o patrimonial davant l'Administració Local.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00