Sociedad

Deneguen a Pallerols i Gavaldà commutar la presó

Els dos condemnats havien demanat substituïr els 7 mesos de presó per treballs a la comunitat però l'Audiència de Barcelona ho ha tombat

Vicenç Gavaldà, exsecretari d'organització d'UDC, sortint de l'Audiència de Barcelona quan va anar a recollir la sentència.ACN

L'Audiència de Barcelona ha denegat a dos dels condemnats pel Cas Pallerols la possibilitat de commutar la pena de presó per treballs a la comunitat. L'exsecretari d'Organització d'Unió, Vicenç Gavaldà i l'empresari Fidel Pallerols hauran de passar entre reixes els 7 mesos que els van imposar per desviar a Unió subvencions europees per cursos de formació a aturats.

No ha estat una decisió de consens: tant el fiscal, com l'advocat de la Generalitat i un dels membres del Tribunal veien amb bons ulls que l'exsecretari d'Organització d'Unió, Vicenç Gavaldà, i l'empresari Fidel Pallerols poguessin commutar la pena.

Más información

Però finalment s'ha imposat el criteri de la resta de jutges que integraven el tribunal i que volien que tots dos condemnats complissin entre reixes els 7 mesos de presó per desviar a Unió 388.000 euros de les subvencions que rebien les acadèmies de l'empresari andorrà per fer cursos d'ocupació a aturats.

De fet, l'Audiència ja va ordenar inicialment que els acusats complissin a la presó tota la condemna, per petita que fós, per donar exemple, i el Govern Central els va denegar recentment l'indult.

Gavaldà ja va ingressar a la presó de Brians a principis de mes i ara ho haurà de fer Pallerols.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00