Sociedad | Actualidad

La Seu Vella, fent camí cap al Patrimoni Mundial

La Generalitat aprova proposar al ministeri de Cultura que el monument lleidatà entri a la llista indicativa espanyola pel reconeixement de la Unesco l'any 2015.

(RÀDIO LLEIDA)

El Consell Assessor de Patrimoni Cultural Català, organisme presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat, ha aprovat proposar la candidatura del turó de la Seu Vella de Lleida per entrar a la llista indicativa espanyola de Patrimoni Mundial Unesco l'any 2015. Ara aquesta proposta l'enviarà el Consell al ministeri de Cultura per a la seva avaluació. Serà llavors el ministeri qui determinarà si accepta aquesta candidatura.

Una candidatura sòlida

Per al director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Pep Tort, aquest aval de la Generalitat demostra que tal com s'ha plantejat la candidatura es demostra que "és una candidatura sòlida, molt ben travada, amb una memòria i un dossier que expliquen molt bé la realitat patrimonial del conjunt del turó i, a partir d'aquí, la feina ben feta, ben presentada i no parar de treballar en la bona direcció fins aconseguir-ho".

Rapidesa

L'alcalde, Àngel Ros, ha destacat la celeritat amb què la Generalitat ha actuat en aquest procés. Ha recordat que el dossier de la candidatura es va lliurar a la conselleria de Cultura el passat mes de febrer i ja és la proposta del Govern per la llista al 2015. En aquest sentit ha indicat: "era un procés, fins a ser aprovats per Paris d'entre 8 i 10 anys, pensant en 2-3 anys per cada cicle. El de la Generalitat l'haurem passat en un any".

Per aquest 2014, la Generalitat proposa fer entrar a la llista de candidatures a la Unesco la portalada de Santa Maria de Ripoll.

Pep Tort, dir. Turó Seu Vella: "seguirem endavant amb la feina ben feta fins aconseguir" la declaració de Patrimoni Mundial.

00:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140528csrcsrcat_15.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Àngel Ros, sobre proposta Seu Vella: és un procés amb etapes. "la de la Generalitat l'haurem passat en un any"

00:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140528csrcsrcat_28.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00