Sociedad | Actualidad

Pere Font dimitirà per facilitar un govern de consens

L'actual alcalde de Torredembarra presentarà la seva dimissió en els propers dies. El convergent ho ha anunciat aquest matí en un ple en el que després de la disbauxa política viscuda en els últims dies s'ha acordat per unanimitat retornar les competències al ple i el secretari municipal.

El convergent Pere Font, parlant amb el portaveu del grup municipal socialista, Jordi Solé.(ACN)

Després de setmanes intentant arribar a un acord per tal de formar un govern de conses a Torredembarra, finalment han hagut de ser les direccions nacionals del partit les qui hagin sentat unes bases per tal d'arribar a un acord de governabilitat al municipi torrenc. Pere Font ha assegurat que tot i presentar la seva dimissió en els propers dies havien intentat formar un govern entre les executives locals iassegura que en el seu moment no volia ser alcalde però explica que "quan vaig sortir al carrer i la gent em va recolzar vaig pensar, potser toca" tot i això afegeix que "tocant de peus a terra, una cosa és el que la gent propera o menys propera et pugui dir i l'altre que aquí tot s'ha d'aprovar a través d'un consistori que hi ha 17 vots".

Más información

Govern sense imputats

El document que agrupa les condicions bàsiques per arribar a formar un govern de consens contempla que els regidors imputats notinguin competènciesperò sí que puguin formar part de les juntes de govern i les comissions informatives.Tot apunta que el nou batlle serà el socialista Enric Grangel fins les properes eleccions el maig del 2015.

Un cop s'hagi fet efectiva la renúncia de Font el govern deconcentració el formaran amb tota probabilitat CiU, PSC, PP, ERC i ADT mentre que ABG i GiT en quedarien al marge.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00