Sociedad

Raimat collirà un 15% menys però amb bona qualitat

La previsió és arribar a les 22.000 tones, per sota de l'any passat. Enguany, es veremarà per primer cop en una zona prop la Cerdera, de 120 hectàrees

Raimat inicia la collita de nit i manual per garantir la qualitat del raïm. FOTO: ACN

Raimat comença la verema amb la previsió de recollir 22.000 tones de raïm, això és entre un 10 i un 15% menys que l'any passat. El motiu del descens és un menor rendiment de les vinyes.

Una cosa ben diferent de la qualitat que s'espera, d'acord amb les mostres que s'han pogut treure de les varietats de raïm blanc com el Chardonnay, que serveix per fer cava. Joan Esteve, responsable de viticultura de Raimat, assegura que "el component aromàtic és molt bo, es dónen perfil aromàtics molt interessants, i això pot ser el preludi d'una verema amb bona qualitat, especialment en blancs", que és el tipus de raïm que han començat a collir.

En varietat de raïm negre, Raimat veremarà enguany per primer cop en una nova zona 120 hectàrees, situada a la Cerdera, en terres més gravoses i més fondes que la resta de vinyes de la finca. En total, Raimat compta amb una extensió de 2.000 hectàrees. La previsió és que la verema s'allargui fins a mitjans d'octubre.

Joan Esteve (Raimat): "el component aromàtic del raïm blanc és molt bo" i això pot ser preludi d'una verema de qualitat.

00:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140805csrcsrcat_11.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00