Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 19 de Julio de 2019

Otras localidades

Santi Vila firma la defunció de Vacamorta

Ara l'administració ho comunicarà a l'empresa que explota l'abocador i l'activitat cessarà en uns dies. La Generalitat ha recorregut la part de la sentència del TSJC que li ordena treure els més de 2 milions de tones de residus que hi ha enterrats.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha firmat la resolució que ordena que es pari de portar residus a l’abocador de Vacamorta, tal i com va sentenciar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 2011 i va ratificar el mes de febrer del 2014 el Tribunal Suprem. Entenen aquests dos tribunals que l’autorització ambiental que la Generalitat va donar a l’empresa per començar l’activitat era il·legal.

Els camions de residus, però, no s'aturaran en sec perquè ara l’administració comunicarà la decisió a l’empresa que ha gestionat l’abocador, Recuperació de Pedreres SL, i aquesta tindrà uns dies per fer-la efectiva. Segons un comunicat de l'administració catalana, l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Direcció General de Qualitat Ambiental vetllaran perquè això es compleixi.

El que, de moment, no fa la Generalitat és procedir a treure de l’abocador els més de 2 milions de tones de residus que s’hi han portat des de l’any 2000, com també demana el TSJC. L’administració catalana –que ja va demanar la suspensió de l’execució de tota la sentència- ha presentat un recurs contra aquesta part perquè entén que la maniobra no es pot fer de la nit al dia. Demana fer-ho de manera progressiva per “evitar els efectes negatius sobre la salut i sobre el medi que podria provocar el trasllat dels residus en descomposició que hi ha acumulat al recinte”. Ara el TSJC s’haurà de pronunciar. Vila ha reiterat que la intenció de la Generalitat és segellar l'abocador i no moure res.

Santi Vila diu que no tenen intenció d'indemnitzar Recuperació de Pedreres SL

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha dit que no tenen la intenció d'indemnitzar l'empresa que gestiona l'abocador perquè la decisió de l'administració es pren perquè hi ha un mandat judicial que ho obliga.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?