Jueves, 23 de Septiembre de 2021

Otras localidades

A L'ESPERA DEL JUDICI

Maite Egea: “ell no va fer justícia amb la meva filla”

La mare de l’Alba Martí demana que no hi hagi submissió en la parella. Mare de víctima i víctima del dolor “d’un calvari” que amb tot el seu dret reclama “justícia” per a l’agressor de la seva filla

Mare de l'Alba Martí de 14 anys, assassinada el 7 d'octubre del 2013

Mare de l'Alba Martí de 14 anys, assassinada el 7 d'octubre del 2013 / RÀDIO LLEIDA

El cas de l'Alba Martí, assassinada amb 14 anys, està apunt d'arribar a judici, que podria ser a principis d’any. La fiscalia demana 25 anys de presó pel jove acusat J.M.A.R, que en el moment del crim tenia 19 anys, per un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament.

 Entre llàgrimes, la mare de l’Alba, Maite Egea, recorda la seva filla un any i pocs dies després de la seva mort, l’octubre de l’any passat. Mare de víctima i víctima del dolor”d’un calvari” que amb tot el seu dret reclama “justícia” per a l’agressor de la seva filla de només 14 anys.

MAITE EGEA / Mare de l'Alba Martí: 'que les parelles no siguin submises un a l'altre'

 Durant aquest any llarg, Tàrrega s'ha mogut. Moltes activitats impulsades per una plataforma que aglutina sinó a totes, a la majoria d'entitats de la capital del Pla d'Urgell. La mort de l'Alba, ha sacsejat i provocat reaccions sobretot de conscienciació d'aquesta xacra social.

 Fa un any va posar en marxa el violentòmetre. Un punt de llibre que, amb una escala de colors, de groc apagat a roig, gradua els estats de violència vers les dones. Del menys punyent fins a la mort. Broma feridora, culpabilització. Això és un punt groc. Que s'atansa al taronja, amb prohibició, destrucció d'objectes personals. Bufetada o pessic, aquí ja cal demanar ajut. El violentòmetre s'enrogeix amb una carícia violenta, l'aïllament i la violació fins a l'assassinat. Un senzill punt de llibre que plasma una eina mexicana per mesurar la violència, del qual se n’han repartit centenars.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?