Viernes, 14 de Agosto de 2020

Otras localidades

SEGURETAT

‘Drones’ per la línia de la Pobla

Ferrocarrils de la Generalitat estudia la utilització de ‘drones’, avions pilotats a distància, en tasques de vigilància i inspecció de les vies del tren de la Pobla.

Imatge simulada dels nous trens de la la línia de tren de La Pobla que està construint la suïssa Stadler

Imatge simulada dels nous trens de la la línia de tren de La Pobla que està construint la suïssa Stadler / FGC

Ferrocarrils de la Generalitat estudia la utilització de ‘drones’, avions pilotats a distància, en tasques de vigilància i inspecció de les vies del tren de la Pobla. Una mesura més econòmica que no pas desplaçar un màquina locomotora per esbrinar per exemple, en quin punt s'ha produït una esllavissada, o han caigut roques a la via.

ENRIC TICÓ / Pres FGC: “estem veient un tipus de drones que pot volar per dins els túnels...'

La primera unitat arribarà a finals del 2015, tot i que no entrarà en servei fins al 2016. Pel president de Ferrocarrils, Enric Ticó, “estem veient un tipus de 'drones' que pot volar per dins els túnels i això permet fer una supervisió molt més permanent de l’estat de la via”

Nous Trens

PROTOTIP / Imatge d'un prototip de tren que s'està construInt per la línia de la Pobla de Segur / FGC

La utilització dels ‘drones’ podria començar l'any vinent, coincidint amb l'arribada del primer dels dos nous combois encarregats a la empresa suïssa Stadler por 9,3 milions d'euros tots dos.

De moment, aquest any, Ferrocarrils es veu obligada a renovar el contracte amb Adif i Renfe, per la gestió d'aquesta línia de tren entre Lleida i la Pobla, per més de dos milions d'euros - pressupost 2014, conveni amb Adif: 566.242,38 euros i, pressupost 2014, conveni amb Renfe Operadora: 1.503.789,10 euros -. . A l'espera no només de l'arribada dels nous trens, sinó també de la formació de personal que permeti integrar maquinistes i gestors i controladors del tràfic.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?