Sociedad
CENTRE PENITENCIARI DE PONENT

Baralla al menjador de la presó

El Departament de Justícia confirma la baralla que hi va haver dilluns de la setmana passada al menjador d'interns en règim tancat de la presó. Però ho emmarca en una disputa entre 6 presos

Imatge de la porta d'entrada a la presó de LleidaGoogle Maps

Lleida

El Departament de Justícia confirma la baralla que hi va haver dilluns de la setmana passada al menjador d'interns en regim tancat a la presó de ponent. Però ho emmarca en una disputa entre 6 presos

Contràriament a allò que assenyala el sindicat CSIF, no es tracta d'una protesta per reduir hores d'esport ni de pati, sinó en un afer personal entre els interns.

Mentre el sindicat CSIF afirma que el dilluns 24, el menjador, on hi havia una vintena d'interns, va esdevenir un camp de ‘batalla campal’ de plats i safates volant, d'altercats entre uns i altres i amb els funcionaris, “llançant safates metàl.liques i plats contra funcionaris i contra aquells interns que no participaven en els fets”, el departament de Justícia diu que va ser una brega reduïda a sis presos, tres dels quals van ser els instigadors.

Es difereix també amb els motius. Justícia ho emmarca en afers personals dels interns, i, ho desvincula de l'increment d'activitats en grup -de tractament cognitiu com ara donar recursos per solucionar problemes, que impulsa el centre -. Diu que aquestes hores d’activitats, contràriament a allò que afirma el sindicat, no van en detriment d'hores de pràctica esportiva o del gimnàs. I en canvi pel Csif aquesta batussa era una reacció dels interns contra 'l'obligació de fer hores grupals'.

La direcció de la presó de Ponent ha aïllat als tres interns que van començar la baralla, en la qual només un va resultar ferit amb contusions lleus.

CSIF demana la dimissió de la sots-directora de tractament de la presó de Ponent.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00