La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

La lluita contra les plagues, el gran repte del camp

Des de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) defensen que els controls per evitar l’entrada de malalties al camp a través de les importacions és suficient mentre les organitzacions agràries alerten d’una falta absoluta de mecanismes control

La Llavor 20 de diciembre

La Llavor 20 de diciembre

30:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0255920141220095816/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Els controls per evitar l’entrada de plagues són suficients. És el que afirmen des de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries, IVIA, a pesar que les organitzacions agràries denucien precisament el contrari: que hi ha una falta absoluta de control que perjudica el sector agrícola valencià.

El problema, per a l’investigador de l’IVIA Alberto Urbaneja, és que el control a xicoteta escala és impossible d’establir ja que per exemple es pot circular des de Grècia fins Espanya sense passar cap control i transportant qualsevol tipus de producte.

Urbaneja ha passat per La Llavor, l’espai que la SER dedica al sector agroalimentari valencià cada dissabte. En este programa ha afirma que des de l’IVIA treballen constantment per evitar que les plagues acaben amb cultius sencers i apostar per lluitar contra estes plagues a través de la lluita biològica i sense fer un ús excessiu dels químics.

Defèn este investigador que les administracions actuen correctament i implanten els controls necessaris perquè les importacions a gran escala no vinguin afectades. Tanmateix, afegix, és impossible controlar tot el que entra a xicoteta escala.

Respecte de l’última plaga que ja s’ha detectat en cultius de La Safor, La Ribera, l’Horta o el Camp de Morverdre, un àcar provinent de Texas i l’aparició del qual va denunciar l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA), l’investigador de l’IVIA assenyala que estan treballant per lluitar contra el dany que provoca en els cultius encara que no se tracta, diu, de les principals plagues que pot sofrir actualment la citricultura.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00