Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 23 de Julio de 2019

Otras localidades

Pacients de la sanitat privada ocupen llits a centres públics

Treballadors i sindicats denuncien que hi ha malalts provinents de la sanitat privada que estan sent derivats al Soci-Sanitari Francolí de Tarragona. Com a conseqüència, alguns pacients són enviats a l'Hospital Joan XXIII, que està arribant al col·lapse.

Entrada de les urgències a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. /

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat a Tarragona denuncia que hi ha una quinzena de pacients provinents de mútues i de l'àmbit privat que estan ocupant llits a centres públics i provocant col·lapses a urgències.

Segons expliquen els sindicats i alguns treballadors, al territori hi ha un transvasament de llits, ja que són ingressats al Socio-Sanitari Francolí, que és pels pacients de necessiten rehabilitacions o estades de llarga durada. Com a conseqüència, els que estan en llista d'espera es reubiquen al Joan XXIII, a on s'hi han arribat a acumular en els darrers dies fins a una vintena de malalts a urgències i amb lliteres als passadissos perquè no hi ha espai. Conchi de Tera, que forma part d'aquest grup de treball, assegura que “ens han de donar explicacions sobre el que està passant, perquè és inconcebible”.

Afegeixen que en els darrers cinc anys –des del 2010- l'hospital de referència del territori ha perdut 83 llits.

La versió sanitària

Per la seva banda, la direcció del Socio-Sanitari explica que des del 2011 anualment es destinen un 10% dels llits a pacients provinents de mútues i de la sanitat privada, ja que el Consell d'Administració aixó ho va decidir. Ara bé, es puntualitza que no és que aquestes places estiguin tancades i reservades expressament, sinó que aquests malalts es van assumint a mesura que van arribant i que el percentatge pot variar depenent de la circumstància puntual de cada moment. 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?