La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

La major amenaça per al camp no desperta l’interés de les administracions

Ho denuncien les organitzacions agràries, que alerten que no s’està actuant com cal davant l’amenaça de l’insecte detectat ja a Galícia i Portugal i que podria portar a la Comunitat el ‘greening’

La Llavor 14-03-2015

La Llavor 14-03-2015

29:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0096820150314091319/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

CADENA SER

Valencia

Les organitzacions agràries denuncien la ineficàcia i falta de reacció tant de la Conselleria d’Agricultura com del Ministeri per tal de frenar l’expansió de l’insecte que actua com a vector del ‘Greening’ i que fou detectat fa mesos a Galícia i Portugal.

De fet, des de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja) fins i tot anuncien que demanaran la dimissió dels màxims representants polítics tant del Govern valencià com del central si aplegara a detectar-se a la Comunitat Valenciana esta plaga.

Segons ha destacat el president d’AVA al programa La Llavor, Cristóbal Aguado, en cas de detectar-se este insecte a la citricultura valenciana suposaria una “autèntica bomba atòmica” per al sector i destruiria totes les plantacions. Aguado recordava que el ‘Greening’ no té cura, obliga a arrancar tots els arbres afectats i davant tal amenaça tant la conselleria com el ministeri no estan actuant de manera determinant.

De fet, ha assenyalat Aguado, els agricultors afectats a Galícia han de solucionar ells mateixos el problema, pagant de la seua butxaca els productes fitosanitaris que es necessiten per acabar amb este insecte. El president d’AVA-Asaja anuncia que demanarà dimissions en cas que aplege a la Comunitat este insecte.

Un discurs molt similar al del secretari general de La Unió de Llauradors, Ramón Mampel, que també acusa a les administracions d’actuar amb ‘desídia’ davant tal amenaça.

Per la seua banda, el coordinador del Comitè d’Experts en Sanitat Vegetal de la Conselleria, Vicente Dalmau, es justificava també a La Llavor. Assenyala que la seua preocupació també és màxima i que s’ha reforçat el pla de vigilància fitosanitària citrícola que està en vigor des de fa 10 anys a la Comunitat. A més a més, explica Dalmau, s’han intensificat també els controls en el moviment vegetal d’espècies susceptibles d’estar infectades.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00