Lunes, 15 de Agosto de 2022

Otras localidades

Creix el nombre de prostitutes de carretera a La Jonquera

El programa d'atenció a prostitutes de carretera de La Jonquera ha atès 111 dones aquest 2014. Són el doble de les que es tenien comptabilitzades el 2008. Més del 80% són de països de l'est i estan controlades per clans familiars. El programa serveix per proporcionar-los una costa tan bàsica com l'atenció sanitària. També n'hi ha que han demanat ajuda per violència masclista i 6 han acabat deixant el carrer.

Una imatge d'arxiu. ACN

ACN

El nombre de dones que exerceix la prostitució al carrer s'ha multiplicat per dos en 7 anys. Dues terceres parts d'aquestes 111 dones eren romaneses, un 20% búlgares i el 10% nigerianes.

L’estudi fet per la Fundació Apip-Acan constata que hi ha molta rotació i que cada cop són més joves; més de la meitat no arriben a 25 anys i més del 80% tenen fills menors d'edat.

Aquestes dades confirmen La Jonquera com un dels principals focus de prostitució i tràfic de dones de tot Europa però la seva alcaldessa, Sònia Martínez, diu que el problema “és global” i que cal seguir treballant per acabar amb aquesta pràctica.

Sònia Martínez / El problema és global

La feina d'acostar-se a aquestes dones la fa la Fundació Apip-Acam però té el suport de l'Institut Català de la dona i l'Ajuntament, que cedeix un espai on atendre-les.

A 45 de les 111 prostitutes comptabilitzades el 2014, els han proporcionat targeta sanitària, 6 van demanar ajuda per escapar de les xarxes de tràfic d'éssers humans que les tenien retingudes i també n'hi ha que han demanat suport contra la violència dels seus proxenetes, que, majoritàriament, són petits clans familiars.

Segons la fundació Apip-Acam, moltes dones que exerceixen a la carretera acaben en clubs i viceversa. La majoria consumeixen moltes drogues.

Tant la Fundació Apip-Acan com les institucions que li donen suport coincideixen que la lluita contra la prostitució ha d’incidir més en la figura del client. En breu, començaran un estudi per veure quines són les seves motivacions.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?