Gastro
LA LLAVOR

La campanya de fruita d’estiu arranca amb més producció i major qualitat

Els productors lamenten que no s’haja actuat abans per solucionar el veto de Rússia on les anteriors campanyes s’han exportat fruites per valor de 23 milions d’euros

7.30 La Llavor 30 de mayo

7.30 La Llavor 30 de mayo

30:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0097920150530080009/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

La campanya de fruita d’estiu arranca amb una perspectiva d’augment de producció i bona qualitat. Segons Ferran Gregori, de La Unió de Llauradors, la producció creixerà entre un 10 i un 11 per cent en general i serà especialment significatiu l’augment en albercocs i “paraguaios” amb un increment del 30 per cent.

Gregori ha passat pels micròfons de La Llavor on també ha destacat que en l’inici de la campanya els preus també són prou satisfactoris. Això sí, els productors veuen amb temor alguns símptomes com el fet que ja s’estiga passant als fruits per “l’anella”, el que significa que s’està mesurant el calibre dels fruits, fet que pot significar una caiguda de preus.

A tot açò es suma el fet que el veto de Rússia suposa un impacte d’entre 22 i 23 milions d’euros que és la quantitat que en les últimes tres campanyes s’havia exportat a este país. Mentresant, lamenta Gregori, les autoritats europees no han fet res, i a més no han contemplat ni un cèntim per a estos productors.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00