Sociedad

El PSC no vol al marit de Colau com a interlocutor a l'Ajuntament

Jaume Collboni considera que amb els grups municipals han de negociar membres del govern i no del partit

Barcelona

El paper que està jugant Adrià Alemany, marit de l'alcaldessa Ada Colau, en el nou Ajuntament ha generat polèmica. Alemany ha estat contractat per Barcelona en Comú per ser el responsable de relacions polítiques i institucionals del partit. Però ahir va dirigir una reunió amb els portaveus dels grups municipals a l'Ajuntament i això no ha agradat gaire a alguns regidors.

No ha agradat per exemple al PSC que ja ha dit que no vol al marit d'Ada Colau com a interlocutor a l'Ajuntament. El líder socialista, Jaume Collboni, creu que amb els regidors han de negociar membres del govern i no càrrecs del partit: “puc entendre que en reunions entre partits pugui venir qui cada partit polític o organització política decideixi. Però si estem en un àmbit institucional, el que és correcte, el que toca, és que assisteixin i prenguin les decisions aquells que han estat escollits democràticament pels ciutadans, els regidors o, en aquest cas, portaveus dels grups”.

Ciutadans ha criticat no només el paper d'Adrià Alemany. La regidora Marilen Barceló ha retret al govern de Colau que contracti Vanessa Valiño com a assessora del regidor d'Habitatge. Valiño és llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració i ha dirigit l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals. Però les crítiques no venen pel currículum sinó perquè és la parella del primer tinent d'alcalde.

Tant Barcelona en Comú com el govern municipal asseguren que a les persones se les ha de valorar per les seves capacitats i coneixements siguin parents de qui siguin.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00