Economía y negocios
LA LLAVOR

El torró ja es frega les mans amb la propera campanya de Nadal

El sector torroner arranca ara la seua campanya amb previsions en positiu tant pel previsible augment del consum nacional com per l’increment de les exportacions

La llavor 25 julio

La llavor 25 julio

34:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB1012420150725075602/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

El sector torroner arranca la campanya durant estos dies amb previsions positives tant al mercat nacional com en l’àmbit de les exportacions. De fet, encara que el torró que se’n va fora representa només el 13 per cent del total de la producció, des del Consell Regulador de Xixona i Torró d’Alacant preveuen continuar creixent en volum i a més obtenir major rendibilitat per l’actual política del Banc Central Europeu.

Federico Moncunill, secretari general del Consell Regulador, ha passat pels micròfons de La Llavor, on ha explicat que al sud d’Estats Units, principalment per la seua població hispana, a Mèxic i a Amèrica Llatina en general són les zones que més torró demanden, en part perquè mantenen la tradició de consumir-lo al Nadal.

Després de la caiguda del 9 per cent que el sector va patir amb la supressió de la paga extra als funcionaris, el sector va començar a recuperar-se l’any passat i enregistrar xifres en positiu. Segons Moncunill, el torró va augmentar el seu volum de facturació un 3 per cent la campanya passada.

Per a esta campanya també es preveu creixement encara que això no es tradueix, segons explica, en un augment de la creació d’ocupació. Tanmateix, l’àrea de la xocalata, diu el secretari general del Consell Regulador, està mostrant major dinamisme gràcies a les noves fàbriques que s’han ubicat a la zona i que han convertit a Alacant en líder de la producció de xocolata.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00