Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 20 de Octubre de 2019

Otras localidades

La Diputació de Lleida vol fer un lobby per potenciar la demarcació com a plataforma logística

Un estudi de l'Institut Cerdà prioritza les connexions amb Tarragona per carretera i tren

Estudi encarregat a l'Institut Cerdà per la Diputació de Lleida /

La Diputació de Lleida vol fer un lobby per potenciar la demarcació com a plataforma logística. Un estudi encarregat a l'Institut Cerdà, posa de manifest la potencialitat de Lleida en l'àmbit agroalimentari si estès ben connectada per carretera i tren.

L'estudi planteja un full de ruta amb diferents actuacions entre els quals es prioritzen la finalització d'obres de l'autovia A-27, i la inclusió de la línia ferroviària de Tarragona-Reus-Lleida Saragossa al corredor mediterrani.

Aquest repte de projectar Lleida com a plataforma logística compta amb el suport de Ferrmed. El seu president, Joan Amorós considera que “ens interessa molt que també a part de fer el canvi d’ample revisem els gàlibs de càrrega que permetin pujar els remolcs dels camions en els trens”.

És nomes una de les accions de millora infraestructural que caldria instar a fer. Per analitzar-les totes, ara la Diputacio de Lleida crearà una Plataforma, un grup de treball, incloent al teixit empresarial. L'objectiu es fer pressió, o mode de lobby per encarar les demandes. “caldrà exigir entre tots per donar resposta a la mancança d’infraestructures que encara estan en models tercermundistes”, diu el president, Joan Reñé. La primera de les trobades seria a partir de l'octubre.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?