Sociedad

"Fer respectar la llei mai s'ha de considerar una ofensa"

Paraules del president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, en presència d'Artur Mas, que haurà de declarar d'aquí a 10 dies per organitzar la consulta del 9-N

El president de la Generalitat, Artur Mas, al costat del president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes / Toni Albir EFE

Barcelona

Missatges entre línies i fredor en l'acte en què han coincidit avui a Barcelona Artur Mas, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, i el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes.

Lesmes ha subratllat que fer complir la llei no va contra ningú: " Fer respectar la llei mai s'ha de considerar una ofensa "

"Fer respectar la llei mai s'ha de considerar una ofensa"

Per la seva banda, Artur Mas ha apuntat en el seu discurs que "qualsevol utilització partidista de la justícia pot minvar el suport democràtic" i davant el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha subratllat la importància d '"una justícia independent"

"Fer respectar la llei mai s'ha de considerar una ofensa"

Mas, en tres idiomes, anglès, francès i castellà, ha subratllat que Catalunya és una nació compromesa amb la legalitat.

Per la seva banda, Català ha citat unes paraules del Rei, també a Barcelona, que ja es van interpretar com un missatge al president de la Generalitat: "el respecte a la llei no és ni ha de ser un pur tràmit, una mera formalitat o una alternativa ".

Más información

Artur Mas i Carlos Lesmes no han intercanviat paraula, tot i estar asseguts un al costat de l'altre. Aquesta és la primera vegada que Mas coincideix amb la cúpula judicial després de la seva imputació per la consulta del 9-N. El president en funcions haurà de comparèixer d'aquí a 10 dies.

A Mas se li ha vist seriós i distant en aquest acte d'inauguració de la 58 reunió anual de la Unió Internacional de Magistrats, a l'Auditori del CaixaFòrum de Barcelona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00