Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 17 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Exmalalts de càncer es senten discriminats per les asseguradores

Exmalalts de càncer denuncien que les mútues no els fan assegurances de vida tot i estar curats de la malaltia. Això els impedeix, per exemple, poder firmar una hipoteca durant tota la seva vida. La Fundació Oncolliga reclama que s'obligui a les asseguradores a no discriminar. La majoria de mútues reconeixen que d'entrada no fan aquestes pòlisses però diuen que es pot arribar a estudiar cada cas.

L'Erik té 34 anys i en fa tretze que està curat d'un càncer. Té l'alta mèdica i ara mateix el risc de tornar a desenvolupar aquesta malaltia és el mateix que els que no l'han tingut mai. Tot i això, l'asseguradora d'un banc es nega a fer-li una assegurança de vida per firmar una hipoteca que ha demanat amb la seva parella.

No ho ha aconseguit ni pagant més, ni deixant de cobrir la possibilitat de morir d'un nou càncer.

Erik, exmalalt de càncer / No em fan assegurança per haver tingut càncer

Ha provat amb tres mútues més; dues li han dit que no en sentir la paraula càncer i la tercera li ha demanat una alta mèdica de la seva doctora i ara mateix està estudiant el seu cas, tot i que d'entrada ja li han dit que té un 80% de probabilitats de no aconseguir-ho.

La presidenta de l'Oncolliga a Girona, Lluïsa Ferrer, diu que casos com el de l'Erik són molts.

Lluïsa Ferrer, presidenta d'Oncolliga / No és normal

Diverses asseguradores consultades per aquesta emissora diuen d'entrada que és complicat però que poden arribar a estudiar cada cas concret si l'afectat presenta l'alta mèdica del seu doctor. Però no garanteixen res.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?