La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

L’agricultura ecològica és el futur

La conselleria d’Agricultura vol fomentar la producció ecològica impulsant investigacions en l’IVIA i simplificant la normativa perquè més agricultors aposten per este tipus de producció

La Llavor. 24 de Octubre

La Llavor. 24 de Octubre

30:01

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000193288/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

La conselleria d’Agricultura prioritzarà l’agricultura ecològica i tractarà que l’Institut Valencià d’investigacions Agràries, l’IVIA, investigue en la producció ecològica per tal d’aconseguir bons rendiments en producció sense utilitzar fitosanitaris o altres productes químics.

Segons ha explicat la consellera Elena Cebrián en La Llavor, el programa que la SER dedica al sector agroalimentari, una de les mesures estrella del Pla de Desenvolupament Rural (PDR) que s’aplicarà a partir de 2016 és precisament el foment de l’agricultura ecològica que es subvencionarà amb 23 milions d’euros a repetir entre 4 i 5 anys.

Per això, segons Cebrián, cal treballar perquè els productors valencians aposten per l’agricultura ecològica i per a d’això, assenyala, hi ha que simplificar la normativa perquè puguen acollir-se de manera més fàcil, comprensible i menys costosa a este tipus de producció.

Cebrián també s’ha referit a les correccions financeres que han aplegat des de Brussel·les per la gestió de les ajudes de la PAC. De moment, la sanció aplega als 6 milions d’euros encara que esperen que arribe una altra d’estes correccions que superarà els 10 milions.

Respecte a la crisi de rendibilitat en el camp, la consellera l’assenyala com el principal problema de l’agricultura valenciana, encara que amb diferències depenent del cultiu. Admet que són els mercats internacionals els qui més han de dir sobre l’assumpte encara que anuncia que el seu departament farà un seguiment de la campanya, la qualitat i els preus i es mantindrà en contacte amb el sector per abordar este assumpte.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00