Sociedad

La policia tailandesa ha repartit les fotografies de dos sospitosos de l'assassinat de David Bernat

RUN04 BANGKOK (THAILAND) 05.02.2016.- El general de la Policía Panya Mamen (izq), jefe de la investigación criminal, y el portavoz policial Dechnarong Suticharnbancha (dcha) muestran fotos de un ciudadano español, uno de los principales sospechosos junto / STR EFE

Albi

La policia tailandesa ha repartit les fotografies de dos sospitós de l'assassinat de David Bernat. El cos d'aquest enginyer informàtic, fill del poble de l'Albi, a les Garrigues, va aparèixer esquarterat a Bangkok i els investigadors creuen que hauria estat extorsionat per diners.

Els dos principals sospitosos d'aquest assassinat segons ha comunicat la policia tailandesa a les autoritats espanyoles serien un català, del qual ja tenen identificat el nom A.S.P., i una altra persona amb passaport italià que podria ser de nacionalitat danesa. Es desconeix el seu grau d'implicació en aquest crim truculent en el qual no es descarta més persones involucrades.

Encara s'estan investigant les causes de l'assassinat però segons un mitjà tailandès, la policia del país apunta que Bernat podria haver estat assassinat per asfixia per estrangers amb ajuda local i que els fets s'haurien produït entre el 25 i el 27 de gener. El seu cos va ser trobat esquarterat al riu que travessa la capital tailandesa. Les primera investigacions policials apunten a un cas de segrest, extorsió i assassinat. S'estan mirant transaccions de diners de David Bernal cap comptes de Tailàndia i de l'Estat Espanyol.

David Bernat vivia a l'Àsia des de feia 5 anys. Va desapareix el 20 de gener, tot i que la policia calcula que la mort hauria estat entre el 25 i el 27. Segons un portaveu de la família, amics de l'Albi van rebre watsaps escrits en català des del mòbil de la víctima quan ja estava desaparegut, amb expressions impròpies d'ell i paraules en català que ell no solia utilitzar com ara “maco”, en missatges molt breus, ha explicat aquest portaveu.

Les alarmes van saltar a la família quan un amic anglès va trucar-los aquest dilluns 1 de febrer, per què des del passat dia 21 estava esperant que s’incorporés a la feina a Teheran. L'endemà dimarts, els familiars presentaven denúncia als Mossos a Lleida, i aquest dijous se’ls comunicava que el cadàver trobat esquarterat a Bangkok era el de David Bernat.

La família demana que s'agilitzin al màxim les tasques de repatriació, i, estant avaluant viatjar a Bangkok, a l'espera d'allò que els digui l’ambaixada espanyola i els Mossos d'Esquadra.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00