Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 18 de Agosto de 2019

Otras localidades

Els secrets de la dieta paleolítica, recollits al llibre de la cuina dels nostres orígens

Eudald Carbonell i Cinta S.Bellmunt recopilen 60 receptes del que menjaven els nostres avantpassats. S’han basat en la informació obtinguda durant l’excavació de diversos jaciments.

Remenat d’ous de perdiu amb cranc i espàrrecs, cavall estofat amb poma i nous o tonyina cuita a la pedra. Aquests són alguns dels 60 plats inclosos al llibre “Pàleo receptes. La dieta dels nostres orígens per a una vida saludable”, escrit a quatre mans per l’arqueòleg Eudald Carbonell i la periodista Cinta S.Bellmunt, membres de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social.

Cinta S.Bellmunt i Eudald Carbonell, autors del llibre. / Cedida

Molts dels ingredients utilitzats es basen en la informació recopilada durant els projectes d’investigació de l’IPHES a diferents jaciments, com ara el consum de cavall a la Cova de les Teixoneres de Moià, de conill al Molí de Salt de Vimbodí i Poblet o a Atapuerca, a Burgos.

Imatge del llibre. / Cossetània

El volum ofereix dues possibilitats: gaudir de les propostes gastronòmiques a l’aire lliure a l’estil pàleo o bé elaborar-les a la cuina de casa. Aquesta darrera adaptació domèstica i quotidiana ha anat a càrrec de Diana Novell i Rico Ponti.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?