Actualidad
SOCIETAT

Cabell Solidari

38 alumnes de l’Escola Aura de Reus han donat 20 centímetres del seu cabell per a l’elaboració de perruques per a dones en tractament de quimioteràpia.

Cabell Solidari

Cabell Solidari

Reportatge- Tallada de cabell solidària

03:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000088036/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Reus

“Fa una mica de pena, però si després et poses en la situació d’un altre te n’adones que val la pena”. És una de les 38 alumnes que avui ha volgut participar en aquesta iniciativa impulsada des de l’Escola Aura, la delegació a Tarragona de l’AECC a Catalunya i “Maite Cotano Estilistes” de Reus. La iniciativa ja es dona en d’altres punts d’Espanya des de l’AECC però és la primera vegada que es fa una cosa així a casa nostra.

Un tros d’identitat

Algunes de les 38 alumnes d'Aura que han donat cabell. / Jordi Cartañá

Tallar més d’un pam de cabell d’una dona no és poca cosa perquè el canvi d’imatge és substancial. Si afegim que les voluntàries d’avui són alumnes d’entre 14 i 18 anys la cosa és complica. Parlem d’adolescents en plena construcció de la seva identitat i tal i com ens explica Maite Cotano “per elles és molt important el cabell, és part de la seva vida” i afegim de la seva imatge i per tant personalitat. D’aquí que Cotano posa en valor el gest d’aquestes noies per una tasca que des del seu centre de Reus ja fa temps que ve fent: oferir servei de perruqueria i oncoestètica a dones en procés de quimioteràpia .

El preu del cabell

Anna Vilallonga, presidenta a Tarragona de la AECC a Catalunya, és qui ens ha posat preu al que pot costar una perruca de cabell natural feta a mida: ”de 1200€ a 1400€”. Queda clar que la perruca és cara i, ara el cabell, Cotano el farà arribar a laorganització “Mechones Solidarios” perquè muntin les perruques pertinents i per a que després, des de l’AECC es puguin oferir a persones que no es poden permetre pagar aquest preus.

Lliçó de solidaritat

És el que han donat les alumnes d’aquest centre que de seguida s’ha bolcat amb fer possible aquest tall de cabell solidari. La seva directora Imma Molas ens ha explicat que aquesta és una iniciativa que serveix per educar en valors com en d’altres en les que ha pres part el centre per donar roba i/o aliments.

Vist l’èxit de la donació de cabell d’avui es preveu que aquest acte s’acabi instituït un cop a l’any a l’Aura perquè com molt bé diu la seva directora “sempre hi haurà malalts de càncer, per tant sempre caldran perruques”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00