Sociedad

25 anys cuidant els passos dels Marejants

Joan Seritjol és el responsable del manteniment dels passos del Gremi dels Marejants. Ens explica els petits secrets de la cura del pas del Sant Enterrament i del pas del Sant Sopar.

Joan Seritjol, als estudis de SER Tarragona. / Marta Bonillo

Tarragona

Des dels petits desgasts dels misteris, passant per les estructures dels passos, fins a les llums que els il·luminen. Totes aquestes petites coses requereixen un manteniment, un equip de gent que mig any abans de Setmana Santa ja treballa perquè tot estigui enllestit. Aquestes persones, liderades en el cas del Gremi de Marejants de Tarragona per Joan Seritjol, dediquen els seus dissabtes a reparar els petits desperfectes que puguin tenir els passos.

Seritjol n'ha viscut de tots colors, de fet, un any el Divendres Sant abans de sortir a la processó, les llums del pas del Sant Enterrament no s'encenien. La previsió, la preparació i el manteniment no van servir de massa. El manetes del Gremi, el Joan Seritjol, se'n va saber sortir, "vam empalmar alguns cables i finalment es van encendre" tot i que admet amb un petit somriure que alguna llum no va funcionar.

ITV necessària

Des de l'any passat els passos tarragonins de la Setmana Santa han de passar una mena d''ITV obligatòria. Un Pla d'Autoprotecció requereix entre d'altres coses, que els 29 passos tinguin un extintor a mà, ja que molts d'ells porten espelmes o llum elèctrica i d'aquesta manera es preveuen possibles incidents relacionats amb el foc. D'altra banda, els sis que van amb rodes han de fer una posada a punt dels frens i la direcció. Moltes de les confraries ja tenen en compte tots aquests requisits, com és el cas dels Marejants. Seritjol assegura que l'únic que han hagut de posar és l'extintor ja que ells ja tenen des de fa molts anys "molta cura amb el manteniment dels passos del Gremi".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00