Sociedad
INFRAESTRUCTURES

Les Rodalies incrementen els viatgers però es continuen reclamant millores

Ara fa tot just dos anys que es van posar en funcionament dues noves línies a les comarques del Camp de Tarragona. El nombre de persones que hi pugen a diari incrementa, però continua estant per sota de les expectatives marcades inicialment.

Estació de tren de Tarragona. / ACN

Tarragona

El nombre de viatgers de les noves Rodalies del Camp de Tarragona ha incrementat un 30% durant el darrer any. Tot i així, la Generalitat reconeix que no arriben als objectius marcats i les entitats en defensa del transport públic continuen reclamant millores just quan fa dos anys que es van posar en marxa.

Durant tot el 2015 la línia que va de Tarragona a Reus ha transportat gairebé 75.000 viatgers. L'altra línia des de l'Arboç fins a l'Hospitalet de l'Infant és la més utilitzada, amb més de 110.000 viatgers. La RT2 va notar un ascens sobretot amb la perllongació fins aquesta població del Baix Camp i durant els mesos d'estiu.

“Poca planificació”

Des de la Plataforma en Defensa del Ferrocarril Públic el seu portaveu, Carlos Montejano, diu que la RT1 és la que menys funciona: “Tarragona i Reus tenen dues estacions molt allunyades del nucli urbà de població, i els ciutadans no tenen l’hàbit d’anar amb tren per desplaçar-se a la població del costat”. Afegeix també que el desplegament es va fer “sense tenir un pla de viabilitat clar”.

Reclaman també que es faci el baixador de Bellisens, ja que ajudaria a dinamitzar l'ús de les Rodalies per la proximitat amb la universitat i de recerca.

Millores a peu de via

Les xifres disten molt de les de les Rodalies de Girona, que quatripliquen l'ús respecte el Camp de Tarragona. El director general de Transport i Mobilitat, Pere Padrosa, reconeix que al sud de Catalunya els objectius eren més ambiciosos: “ens esperàvem una quantitat més alta”.

El govern català diu que es fa el que es pot tenint en compte que les infraestructures necessiten una renovació que hauria d’assumir ADIF: “mentre no tinguem el que hauríem de tenir, fem el que podem”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00