Sociedad
TARRAGONA

La "patrulla tuitaire" guanya la batalla

El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat per unanimitat la moció presentada per un grup de tuitares en contra dels abocadors il·legals.

Un dels abocadors incontrolats. / Cedida

Tarragona

Un grup de tuitaires tarragonins va começar a fer bullir les xarxes el passat mes de febrer, geolocalitzant diversos abocadors il·legals escampats per Tarragona. Des del grup creat a través de les xarxes socials, asseguren que els abocadors incontrolats són una xacra per la ciutat. La resposta de l'Ajuntament no es va fer esperar i es van reunir amb ells. Arran dels fets, van decidir registrar una moció a l'OMAC que ara la majoria de grups municipals s'han fet seva.

Moció aprovada

La moció ha rebut tots els vots favorables dels vuit grups municipals. En l'escrit aprovat, l'Ajuntament es compromet en un termini d'un mes a elaborar un inventari per localitzar tots els abocadors del terme municipal de Tarragona i que aquest sigui públic. A més també es farà un protocol de funcionament de la deixalleria i un pla de prevenció per actuar i controlar que no apareguin més espais de concentració de runa i porqueria. I per últim també es demana que hi hagi un enduriment de les multes pels infractors.

Passarel·la aprovada

D'altra banda, en el plenari d'aquest divendres 22 d'abril també s'ha aprovat de manera definitiva la passarel·la que ha d'unir el Port i la Rambla. Tots els grups municipals menys ICV-EUia han donat llum verda al projecte.

La passarel·la que connectarà la Baixada del Toro i el passeig marítim de la platja del Miracle serà una realitat l'any vinent. El cost de les obres - un milió d'euros - l'assumirà l'Autoritat Portuària. Ballesteros ho ha defensat tot plegat, després del vot en contra del partit ecosocialista que demana una revisió de projecte. L'alcalde assegura que és una infraestructura necessària pels tarragonins i que "no interferirà en l'skyline de la ciutat". A més, ha explicat que el projecte també comportarà la remodelació del passeig marítim amb la instal·lació d'un carril bici, canvis en l'aparcament de vehicles i arranjament de les voreres i el mobiliari.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00