Sociedad
TARRAGONA

El nou Mercat Central obrirà inicialment d'aqui 5 mesos amb almenys 47 parades

Està previst que el nou mercat obri entre finals de setembre i principis d'octubre. En aquest moment obriran 47 parades que han acceptat traslladar-se de la carpa al mercat i també el supermercat.

Imatge simulada del futur Mercat Central de Tarragona / Cedida

Tarragona

Actualment a la carpa provisional de la plaça Corsini hi ha 61 parades obertes, d'aquestes 47, han enviat sol·licitud a l'empresa municipal Espmisa, per fer el trasllat a les noves instal·lacions del mercat central. Una xifra que des de l'Ajuntament valoren positivament ja que representa un 77% del total de parades. Segons la regidora de comerç, Elvira Ferrando, alguns no han presentat sol·licitud de trasllat "per una qüestió de relleu generacional".

A partir d'ara, l'empresa municipal de mercats, estudiarà la documentació que han presentat els paradistes i es procedirà a distribuir els espais de venda del nou Mercat. Un cop enllestit aquest procés, cada parada podrà començar el trasllat que pot durar entre 4 i 6 mesos en funció de cada espai.

En total queden 22 parades lliures per arribar al total de 69 que hi ha previstes al nou mercat. Aquestes places s'obriran a concurs públic i s'hi podrà presentar tothom que ho vulgui. El preu del metre quadrat rondarà els 7.800 euros i la concessió de la parada serà de 50 anys.

Horari polèmic

Segons alguns paradistes el nou horari del Mercat que ara haurà d'obrir per les tardes, impossibilita el dia a dia dels paradistes, que en algunes ocasions compten només amb una única persona. Des de l'Ajuntament expliquen que aquestes condicions estan recollides en un reglament aprovat per la comissió negociadora l'abril de l'any passat i que no està previst que canviin. 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00