Sociedad
TARRAGONA

Creu Roja obre a Tarragona una vintena de places per acollir refugiats d'arreu

Aquesta és la primera vegada que es disposa d'aquest recurs a la demarcació tarragonina. De moment es començarà per Tarragona ciutat i després s'estendrà a d'altres municipis de la demarcació.

Campament de refugiats de Ritsona / Ovidio Vega Creu Roja

Tarragona

Les places que ha obert Creu Roja inicialment són per 6 mesos. Durant aquest període segons explica la coordinadora de Creu Roja a Tarragona, Anna Sabaté, se'ls hi oferirà escolarització, revisions mèdiques i tot el que sigui necessari per rebre l'assessorament i acompanyament jurídic, atenció psicosocial i accions adreçades a la seva immersió en l'entorn. Un cop acabat aquesta fase de mig any, comença una fase que dura un aproximadament un any i que ja no només es centrarà en Tarragona ciutat. El que es coneix com fase d’inserció i que s'estendrà a la resta de municipis de la demarcació del sud de Catalunya.

Refugiats d'arreu del món

Ara per ara, es desconeixen la nacionalitat i el perfil de les persones que es destinaran a la ciutat, però al conjunt de l’Estat la institució humanitària està atenent, majoritàriament, famílies provinents d’Ucraïna, Síria i l’Afganistan, entre d’altres països.

En aquest procés hi participen diferents agents i entitats del territori com la Diputació de Tarragona, els Ajuntament de la demarcació així com el col·legi d'advocats i el col·legi de psicòlegs. Aquest projecte compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona que en diverses ocasions en plenaris municipals ha mostrat ple suport a l'acollida de refugiats. El consistori tarragoní destina un pressupost de gairebé mig milió d'euros a la cooperació internacional.

D'altra banda, també és clau la col·laboració del teixit empresarial que ha col·laborar perquè aquestes persones es puguin inserir en el món laboral. Creu Roja, demana que tot aquest procés es porti amb discreció per respecte als refugiats i a la seva situació personal de patiment.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00