Lunes, 25 de Enero de 2021

Otras localidades

CAMBRILS

Fiscalia investiga un notari per estafa

Les investigacions apunten a un aprovisionament de fons durant anys. Segons les primeres informacions el frau podria ser milionari i afectaria desenes de clients.

Façana de l'Audiència Provincial de Tarragona

Façana de l'Audiència Provincial de Tarragona / Marta Bonillo

El Ministeri Públic i la Direcció General dels Registres del Notariat estan investigant aquest suposat frau. El notari investigat, Rafael Martínez Olivera, hauria estafat desenes de persones.

El seu modus operandi consistia en embutxacar-se els aprovisionament de fons per pagar impostos derivats d'operacions com ara compravenda d'habitatges o herències. Els clients es pensaven que les quantitats eren per això, per cobrir les factures derivades de diverses operacions, però en realitat no s'arribaven a saldar mai. El notari feia servir aquests diners per finalitats personals, una mala praxis que s'hauria allargat durant anys.

Al seu torn, el Col·legi de Notaris de Catalunya, ha obert una informació reservada. De fet, el col·legi no pot sancionar i tampoc pot expulsar algun dels seus membres. En tot cas, demanen que es respecti sempre "la presumpció d'innocència" i si les irregularitats investigades es confirmessin, el Ministeri de Justícia, és qui hauria de suspendre cautelarment el notari de les seves funcions.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?