Martes, 18 de Enero de 2022

Otras localidades

Els apicultors enxampen el triple de vespes asiàtiques mare que l'any passat

Els apicultors de les comarques de Girona ja han caçat el triple de vespes asiàtiques mare que l'any passat. L'objectiu és evitar que acabin fent niu i que es multipliqui el nombre d'aquests insectes que causen estralls en les colònies d'abelles. De cares a l'estiu, tenen previst aplicar massivament un sistema per destruir els nius que està donant bons resultats.

Una de les últimes vespes mare caçades.

Una de les últimes vespes mare caçades. / Abellaires Empordanesos

Els apicultors de les comarques de Girona porten dos mesos intentant detectar vespes asiàtiques mare abans de què posin el niu. El president dels apicultors, Angel Noguer, diu que l'any passat a aquestes alçades n'havien capturat 20 però que ara mateix ja en porten més de 60.

D'aquí a unes setmanes, però, desapareixeran i llavors el repte serà contenir l'exèrcit d'obreres que augmenta any rere any. Aquesta temporada, els apicultors aplicaran un sistema que ja van començar a posar en pràctica de manera experimental l'any passat i que destrueix els nius per dins.

Angel Noguer, president dels apicultors de les comarques de Girona / Han capturat tres vegades més de vespes mare que l'any passat

Noguer diu que quan les vespes caçades i ruixades amb un producte entren a dins del niu acaben amb tot l'eixam.

Ara mateix, la part principal del focus de vespa asiàtica es concentra a la Garrotxa. El president dels apicultors diu que l'any passat, la producció de mel ja se'n va ressentir.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?