Sociedad

Els apicultors enxampen el triple de vespes asiàtiques mare que l'any passat

Els apicultors de les comarques de Girona ja han caçat el triple de vespes asiàtiques mare que l'any passat. L'objectiu és evitar que acabin fent niu i que es multipliqui el nombre d'aquests insectes que causen estralls en les colònies d'abelles. De cares a l'estiu, tenen previst aplicar massivament un sistema per destruir els nius que està donant bons resultats.

Una de les últimes vespes mare caçades. / Abellaires Empordanesos

Girona

Els apicultors de les comarques de Girona porten dos mesos intentant detectar vespes asiàtiques mare abans de què posin el niu. El president dels apicultors, Angel Noguer, diu que l'any passat a aquestes alçades n'havien capturat 20 però que ara mateix ja en porten més de 60.

D'aquí a unes setmanes, però, desapareixeran i llavors el repte serà contenir l'exèrcit d'obreres que augmenta any rere any. Aquesta temporada, els apicultors aplicaran un sistema que ja van començar a posar en pràctica de manera experimental l'any passat i que destrueix els nius per dins.

Angel Noguer, president dels apicultors de les comarques de Girona

00:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000115307/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Noguer diu que quan les vespes caçades i ruixades amb un producte entren a dins del niu acaben amb tot l'eixam.

Ara mateix, la part principal del focus de vespa asiàtica es concentra a la Garrotxa. El president dels apicultors diu que l'any passat, la producció de mel ja se'n va ressentir.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00